Dan športa in družine

Dan športa in družine

V petek, 7. 6. 2013, je na ŠRC potekala športno-zabavna prireditev Dan športa in družine v Bakovcih. Hkrati je potekala zaključna prireditev Vrtca Krtek Bakovci. Glavni organizator prireditve je bila KS Bakovci v tesnem sodelovanju z društvom Partizan Bakovci, Vrtcem Krtek in ŠNK Bakovci. Cilj prireditve je bil predvsem obuditi bogato športno tradicijo iz preteklosti ter mlade družine spodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa in druženju.

Dan športa in družine

Zbralo se je veliko družin, od tistih z majhnimi do tistih z malo večjimi otroki. Aktivnosti so bile zelo raznolike in predvsem zabavne; od kotaljenja in valjanja po blazinah, skakanja kolebnice, skakanja na žogah skokicah, vodenja žoge, metanja obročev na palico, badmintona, brcanja žoge, meta žogic v lijak, do hoje s hoduljami, meta valjarja itd. Družine so dobile kartončke, ki so jih animatorji na posameznih postajah žigosali, ko je bila aktivnost opravljena. Na koncu so vsi otroci dobili malico, napitek in darilce, ki ga je prispevala Zavarovalnica Triglav.

Dan športa in družine
VAN_9057
Dan športa in družine

Vmes so se predstavljala tudi društva. Predstavili so se gasilci s svojo opremo, balonarji, policisti, motoristi, judoisti Judo kluba Murska Sobota, hokejisti na rolerjih Horobek fčele iz Beltincev, kulturno društvo je pripravilo različne delavnice z risanjem in poslikavo obraza, upokojenci so predstavili balinanje, osnovnošolci in člani Kluba mladih so bili animatorji, Zavod za zdravstveno varstvo je meril pritisk in izračunaval indeks telesne mase.
Bilo je popoldne polno zabave in smeha, ko ni bilo pomembno, kdo je zmagovalec – pomembno je bilo sodelovati. Zmagovalci so bili pravzaprav vsi otroci in starši, ki so sodelovali. Zato upamo, da bo tovrstna prireditev v našem kraju nazaj postala tradicija. Slike s prireditve najdete v galeriji.

Dan športa in družine

One thought on “Dan športa in družine

  • 10. junija 2013 pri 11:03
    Permalink

    Pohvala za tako lep dogodek. Super ste ga pripravili, otroci so uživali. Tudi društvam in ostalim čestitke za lepo predstavitev. Upam, da dogodek organizirate tudi naslednjo leto.

Komentarji so onemogočeni.