Predčasne volitve

Politične stranke, društva in organizacije ter ostale zainteresirane posameznike ali skupine želim opozoriti, da je v zvezi s predčasnimi volitvami dne 09.01.2011, zadnji rok za oddajo kandidatur za člane Sveta KS Bakovci sreda, dne 15. 12. 2010. Opozorilo objavljam predvsem zato, da se ne bi ponovila situacija iz meseca septembra, ko tik pred rokom za oddajo, na občinsko volilno komisijo ni bila vložena niti ena kandidatura.
Če želijo imeti Bakovci, največje primestno naselje v Mestni občini Murska Sobota svojo Krajevno skupnost, si morajo vsake štiri leta zagotoviti najmanj sedem svojih prebivalcev, ki jo bo vodilo. Veliko politično odgovornost pri tem nosijo politične stranke, saj je aktivna vloga pri volitvah eno od njihovih osnovnih poslanstev.

Predsednik Sveta KS Bakovci v odstopu

Andrej Šajnovič

One thought on “Predčasne volitve

  • 19. decembra 2010 pri 13:39
    Permalink

    Mi Bakovčani volilnega sistema ne moremo spremeniti. Zato bi bilo smiselno se mu prilagoditi. Odgovornost za neizvolitev nobenega člana sveta KS v Občinski svet nosijo izključno posamezni kandidati in stranke, v imenu katerih so kandidati nastopali.

    Pokazala se je organizacijska nesposobnost in zaletenost ljudi, ki stranko zastopajo in jo predstavljajo v javnosti.
    Neresno je kriviti volilce za nastalo situacijo. Mi smo vas izvolili, vi pa že izvoljeni, protestno odstopili.

Komentarji so onemogočeni.