Prva igrala v zgodovini Bakovcev

V petek 1. 10. 2021 je župan MO MS dr. Aleksander Jevšek v Bakovcih predal v uporabo otroška igrala s pomenljivim naslovom Kaj nas uči reka Mura. Ob igranju na igralah v podobi mlina, čolna in gnezda bodo otroci spoznavali tudi pomen naravnega okolja ter biotsko raznovrstnega življenja ob Muri.

Igrala so bila predana svojemu namenu pred začetkom tedna otroka, katerega moto v letošnjem letu je “Razigran uživaj dan”. Otroci so že takoj po otvoritvi dokazali, da jim bodo igrala v užitek, kjer se bodo lahko družili v popoldanskem času. Igrala izpod rok podjetja Vojcles d.o.o. nudijo pravo izbiro pri izboljšanju motorike ter kvalitetno športno-rekreativno udejstvovanje, saj se vsi zavedamo, da se otroci premalo gibljejo. Ugoden ambient ob kamešnici ter urejenem športno rekreacijskem centru bo dodatno prispeval k medgeneracijskemu druženju.

Celotna vrednost projekta je znašala 26.095,80 EUR. Od tega se je preko operacije LAS Goričko v ta namen odobrilo 18.480,70 EUR, ostanek je sofinancirala MO Murska Sobota. Po lanskoletni epidemiji v državi je bilo prav čudovito videti na kupu toliko otrok ter njihovih razigranih obrazov ob razigrani igri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.