Kresovanje 2010

V petek, dne 30. 4. 2010, je Krajevna skupnost Bakovci v sodelovanju z domačimi društvi, s posameznimi krajani in z zunanjimi sodelavci na lokaciji Športno-rekreacijskega centra po nekajletni prekinitvi že četrtič organizirala osrednje krajevno kresovanje, v čast delavskega praznika 1. maja.
Prireditve se je v čudovitem vremenu udeležilo preko 400 ljudi, tako mlajših kot starejših.
Pričelo se je s povorko iz krajevnega središča do prizorišča, v kateri so sodelovali domača godba, mažoretke in skupina mladih nogometašev, prižigalcev kresa. Programski del prireditve, ki sta ga povezovali domačinki Aleksandra in Nuša Grah, se je nadaljeval s kratkim glasbeno-plesnim nastopom, zbrane udeležence kresovanja pa je nagovoril tudi predsednik Sveta KS Bakovci Andrej Šajnovič. Sledila je ceremonija svečanega prižiga, ki so jo opravili najmlajši člani domačega nogometnega kluba.
Do zgodnjih jutranjih ur se je nato v prekrasnem ambientu nadaljeval družabno-zabavni del prireditve, v katerem je glavno besedo imela glasbena skupina Horizont, za gostinsko ponudbo pa je poskrbela Okrepčevalnica Pertoci.
Donacijo v obliki storitve sta prispevali podjetji Elektro Petek in Gozdno gospodarstvo.