Čistilna akcija 2010 v KS Bakovci

V soboto, dne 17. 4. 2010, je Krajevna skupnost Bakovci v sodelovanju z domačimi krajevnimi društvi, posameznimi krajani in matično Mestno občino Murska Sobota izvedla tradicionalno prostovoljno čistilno akcijo pobiranja odpadkov v naravi. Akcije se je udeležilo preko 120 prostovoljcev. Zbrali smo okrog 25 m³ odpadkov, od raznih vrst plastike, stekla in kovin do kosovnih in nevarnih odpadkov. Gradbenih odpadkov akcija ni zajemala.
Udeleženci so po vrnitvi iz terena izražali oboje, tako zadovoljstvo nad opravljenim koristnim delom in dobro organizacijo kot jezo in nezadovoljstvo nad tistimi, ki še vedno do okolja ne čutijo nobene odgovornosti ter spoštovanja in odpadke veselo vozijo v naravo.
Vseeno pa smo lahko v Bakovcih relativno zadovoljni, saj je stanje iz leta v leto boljše, divjih odlagališč večjih razsežnosti pa praktično ni več.

Potek akcije in zbrane odpadke so si na zbirnem mestu ogledali tudi učenci domače Osnovne šole Bakovci, prve eko šole v Sloveniji, s ciljem, da sami narave na ta način ne bodo nikoli obremenjevali.
Ob koncu akcije je bilo pogosto slišati: ”Na svidenje prihodnje leto”.

Ostale fotografije s čistilne akcije 2010 KS Bakovci najdete v galeriji