Svetovni pokal v dvojnem ultra triatlonu Murska Sobota – Bakovci 2010

 

 

Športno društvo Bakovci s podporo Krajevne skupnosti Bakovci, župana Mestne občine Murska Sobota in gospodarstva regije je od mednarodne triatlonske federacje IUTA dobilo potrjeno kandidaturo za organizacijo tekme Svetovnega pokala v dvojnem ultra triatlonu Murska Sobota – Bakovci 2010, ki bo od 26. do 29. avgusta.
Pokrovitelj prireditve bo skupina Panvita, glavni sponzor bo Radenska d.d., sodelovali oz. podpirali pa jo bodo tudi številni renomirani sponzorji, donatorji in mediji.
Organizacijski odbor bo ponovno vodil Andrej Šajnovič, predsednik Sveta Krajevne skupnosti, vodja tekmovanja bo ponovno Miran Vereš, predsednik društva, tehnično področje in logistiko bo pokrival član odbora Franjo Rebernak, področje odnosov z javnostmi ter marketing pa Vladimir Pejčič in Robert Dokl.
Sodelovala bo tudi večina krajevnih društev in številni posamezniki, kar dokazuje, da so Bakovci to veliko in zanimivo prireditev dobro sprejeli.
Organizator pričakuje okrog 40 tekmovalcev iz vsega sveta, med njimi tudi dva do tri iz Slovenije. Vsekakor bo med njimi tudi lanski zmagovalec Peter Sajevec, obeta pa se tudi nastop vse bolj uveljavljenega domačina Iztoka Fistra.