60 let ŠNK Bakovci

60 let ŠNK Bakovci

Letos mineva 60 let od organiziranega igranja nogometa v Bakovcih. Število ljubiteljev tega športa se je iz leta v leto večalo, pa tudi rezultati so bili vedno boljši. Najboljši rezultat so nogometaši Bakovcev dosegli z uvrstitvijo v drugo slovensko ligo. Prvi predsednik NK Bakovci je bil domačin Leopold Červek.

60 let ŠNK Bakovci
60 let ŠNK Bakovci

Prvi rekreacijski center v Bakovcih je nastal leta 1975 na pobudo TVD Partizan Bakovci in NK Bakovci. S pomočjo krajevne skupnosti in prispevkov številnih prostovoljcev je bilo med drugim zgrajeno tudi novo, za tiste čase moderno nogometno igrišče. Klub je ves čas dobro sodeloval z NK Olimpija, zato so ob 60. obletnici odigrali prijateljsko tekmo veterani NK Olimpija in člani ŠNK Bakovci. V dresu Olimpije je nastopil tudi selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec.

60 let ŠNK Bakovci
60 let ŠNK Bakovci
60 let ŠNK Bakovci

V 60 letih se je spremenilo marsikaj. Menjalo se je veliko trenerjev, predsednikov in igralcev. Imamo sodobno opremljen nogometni stadion, ki sprejme do 500 gledalcev. Zdajšnji predsednik ŠNK Bakovci je Dejan Flegar, trenerja sta brata Robert in Goran Papič, tehnični vodja pa Dušan Vereš. Registriranih je skoraj 100 igralcev, od U-6 pa vse do članov. Ne gre pa seveda brez pomoči mnogih prostovoljcev.
Ob tem lepem jubileju so bile podeljene plakete tistim, ki so najbolj zaslužni pri razvoju nogometa v Bakovcih.

60 let ŠNK Bakovci
60 let ŠNK Bakovci