Dan družine in športa 2014

Dan družine in športa 2014

V petek, 13. junija 2014, je na ŠRC v Bakovcih že drugo leto potekala prireditev Družina in šport. Tudi letos so bili odzivi odlični, saj je sodelovalo več kot 90 družin. Organizator prireditve je bila KS z Bakovci v sodelovanju z društvom Partizan Bakovci in nekaterimi društvi in organizacijami. Otroci in starši so imeli na voljo mnoge športne aktivnosti, ki so bile primerne za otroke vse starosti.
Dan družine in športa 2014Dan družine in športa 2014

Uživali so lahko v vožnji s turističnim vlakcem, dogajanje pa sta popestrila dva vrhunska športnika, smučarka Ilka Štuhec in orodni telovadec Rok Klavora, ki sta s svojo preprostostjo in razigranostjo navdušila prav vse.

 

Ilka je otroke učila smukaške preže, Rok pa jim je pokazal stojo na rokah. Predstavili so se tudi balonarji, društvo upokojencev z balinanjem, gasilci, ki letos praznujejo 90. obletnico delovanja, zaplesali sta nam dve mladi plesalki Plesne šole Urška, policisti so predstavili simulator alkoholiziranosti, otroci pa so se lahko pomerili tudi na njihovem poligonu.

Dan družine in športa 2014Dan družine in športa 2014

Posebno pozornost so vzbudili člani kluba Dan družine in športa 2014Nakazumikan kyu dojo, ki so v posebnih opravah predstavili to disciplino streljanja z lokom, pomeril pa se je tudi župan Anton Štihec. Vzgojiteljice Vrtca Krtek Bakovci so otrokom podelile priznanja Mali sonček. Vsi otroci so na koncu dobili malico in napitek.

Preživeli smo lepo popoldne v sproščenem vzdušju. Ni manjkalo smeha, zabave in veselega druženja, kljub slabi napovedi nam je služilo celo vreme, kar je dokaz, da sreča spremlja pogumne. Vsi skupaj si želimo, da bi se na tak način družili tudi naslednje leto.

Dan družine in športa 2014Dan družine in športa 2014Dan družine in športa 2014

foto: Luka Lukač