Otvoritev prostorov za izvajanje primarne zdravstvene dejavnosti

Po večletnih prizadevanjih so včeraj, 13. 12. 2019, v Bakovcih svojemu namenu bili predani obnovljeni prostori za izvajanje primarne zdravstvene dejavnosti, kjer bo januarja začela delovati ambulanta družinske medicine z zdravnikom in zobozdravnikom.

V Soboški ulici 17 v Bakovcih bo ambulanta družinske medicine, v kateri bosta delovala specialistka družinske medicine Andreja Čičak in zobozdravnik Sašo Ternar s svojima medicinskima ekipama. Ambulanta bo odprta od ponedeljka do petka, dva dni v tednu, v torek in sredo v popoldanskem času. Sčasoma pa bodo uredili tudi laboratorij za odvzem krvi.

Predsednica KS Nives Cajnkova je ob tej slovesnosti, ki je pomembna za Bakovce, razložila, da v Bakovcih že dalj časa zaznavamo potrebe, da bi imeli svojega zdravnika in zobozdravnika, saj ima kraj veliko prebivalcev in velik delež starostnikov. Zadovoljni smo, da se bo želja o vzpostavitvi dnevnega centra, kjer bo poskrbljeno za starejše občane, najverjetneje uresničila že prihodnje leto.

To je potrdil Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, in dodal, da želijo kmalu za tem uvesti tudi Center dnevnih aktivnost ter Negovalno oazo za osebe s težkim zdravstvenim stanjem.

Prostori so bili obnovljeni ob podpori Mestne občine Murska Sobota, za kar gre zahvala županu dr. Aleksandru Jevšku. V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Bakovci in člani Društva upokojencev Bakovci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.