Pomoč prizadetim v potresu na območju Petrinje dostavljena

V prostorih vaškega doma Bakovci smo v času od 19. do 22. 1. 2021 izvedli akcijo zbiranja za pomoč prizadetim v potresu na območju Petrinje. K akciji zbiranja so pristopila naslednja društva, bodisi s dežurstvom ter tudi aktivnim zbiranjem pomoči: ŠNK Bakovci, Prekmurska godba Bakovci, Mažoretke Bakovci, Balonarski klub Bakovci, Večetnično kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo ter Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src.

Zbrane donacije smo odpeljale 23. 1. 2021 v vas Hrastovica, kjer smo jih predali neposredno vaščanom. S pomočjo gospe Višnjice (upokojene vojakinje) ter njenega moža smo tako prepotrebno pomoč dostavili v roke ljudem, kateri so našo prepotrebno pomoč z veseljem sprejeli. Z besedami se ne da opisati kaotičnega stanja, ki vlada na ulicah potresnega območja. Ljudje se zbirajo na prostem, kjer si skupno kuhajo obroke. Nekateri so že pričeli s sanacijo svojih domov, vendar jim to otežuje vreme. Po pripovedovanju prebivalcev se tla še vedno tresejo in vsi s strahom pričakujejo močnejši potres. V nekaterih vaseh je potrebno porušiti 95% stanovanjskih objektov. Že tako revno področje, ki se je komaj opomoglo po vojni, je sedaj pretresla še naravna katastrofa in bo obnova trajala zagotovo dlje časa.

Sedaj, ko se bo vreme izboljšalo in bo primerno za obnovitev domov ter rušenje in zidanje novih, bo potrebne še več pomoči, v obliki gradbenega materiala. Trenutno se še vedno potrebujejo grelna telesa, podaljški, manjši gradbeni pripomočki: pribor za pleskanje, manjša orodja…..

Ker imamo vzpostavljeno povezavo in smo vsakodnevno obveščeni o njihovih potrebah, se še vedno lahko pelje pomoč neposredno družinam, v kolikor bi bil kdo zainteresiran za pomoč tudi v prihodnje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.