V KS Bakovci smo obeležili Dan žena skladno z epidemiološkim stanjem v državi

Ker običajni način praznovanja – proslava, ni bil izvedljiv, so se člani različnih društev ter predstavniki Sveta KS Bakovci skupaj z županom dr. Aleksandrom Jevškom podali na ulice z namenom, da obdarijo skoraj 600 žena, starih nad 18 let.

V izogib prevelikemu številu žena na enem mestu, so bile vnaprej dogovorjene točke, kjer so se zbrale žene. Župan dr. Aleksander Jevšek je vsaki ženi podaril tulipan, možje pa ročno izdelane punčke s sivko.

Hvala vsem ženam, katere ste si vzele čas, prišle ven, prevzele simbolična darila ter na ta način obeležila praznik. V teh nenavadnih časih, ko smo zaprti vsak v svoj družinski krog, je bila takšna pozornost, čeprav majhna, izredno dobrodošla. Želeli smo sporočiti, da kljub izrednim razmeram, ki veljajo v državi, nismo pozabili na praznika žen, katera se praznujeta v marcu: dan žena in materinski dan.

Hvala vsem, kateri so sodelovali pri sami izvedli. Predvsem županu dr. Aleksandru Jevšku, da si je vzel čas, se srečal z ženami ter z vsako izmenjal par besed. Hvala fotografu Vinku Lukaču, vozniku traktorja Horvat Goranu ter vsej ostali ekipi, katera je poskrbela, da je včerajšnja sobota bila drugačna: Jožetu Baler, Miranu Polanec, Dušanu Buzeti, Branku Bagari ter Urošu Bagari. Za glasbeno spremljavo na harmoniki pa velika hvala Boštjanu Lutar.

Preden pa je 600 punčk iz sivke lahko odkorakalo na pot, jih je bilo potrebno narediti. Tako da res velika hvala Darinki Cajnko, Editi Černjavič, Katarini Horvat, Kseniji Fister Horvat in Cvetki Vereš. Seveda pa gre velika hvala naši predsednici Nives Cajnko, katera je za izdelavo punčk odstopila prostor pri njih doma ter se sama aktivno vključila v izdelavo punčk. Nič ne nastane samo od sebe, za vse je potrebno vložiti trud, čas, material, energijo in to vsekakor imamo v samem vodstvu KS Bakovci ter zelo aktivnih društvih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.